American roulette

Det finns tre olika former av bordsspelet roulette – fransk, europeisk och amerikansk. De två förstnämnda är relativt identiska, medan den amerikanska skiljer sig något. I american roulette finns både en enkel nolla och en dubbelnolla, vilket kan vara lite förvirrande om du aldrig spelat tidigare. Det är detta som är den extra kryddan som gör att american roulette är annorlunda.

Roulette-bordet

Ett american roulette-bord består av nummer mellan 1-36, samt 0 och 00. 1-36 är färgade i antingen rött eller svart medan nollan och dubbelnollan är gröna. Vidare är numren uppdelade i olika sektioner där du väljer om du vill placera dina marker på enskilda nummer eller grupper av nummer. Kulan har i regel lika stor sannolikhet att hamna i alla de olika sektionerna på bordet.

Målet med spelet

Målet med american roulette är kort sagt att förutspå vart kulan ska hamna, och eftersom de allra flesta av oss inte besitter förmågan att vara synsk så finns det såklart inget sätt att veta detta exakt på förhand. Istället gissar du på vad du tror, och spelet är därför i det stora hela präglat av tur.Först och främst börjar du med att bestämma vart du vill satsa och hur mycket av dina marker du vill placera. När du är färdig med dina val startas hjulet och kulan släpps ut. Hamnar den på något av dina val har du vunnit och utbetalning sker i enlighet med den satsning du gjort. Vinner du inte just den omgången är det bara att försöka igen tills turen skiner åt ditt håll.

Popularitet

American roulette är inte lika populärt i Sverige som de andra roulette-spelen. Allt fler dras dock till att prova tack vare alternativet med dubbelnollan. Det innebär att huset har en större fördel gentemot spelaren, men samtidigt kan vinsterna också bli stora.